"Om du har hamnat lite snett"

 
Här har jag samlat tre stycken böcker för den som kanske har hamnat lite snett i livet eller för densom kanske känner någon som hamnat snett? 
Jag tycker att detta är ett viktigt ämne att skriva om då det inte bara är det dom har ett beroende som drabbas utan även alla runt omkring och inte minst barnen. Kanske kan dessa böcker hjälpa någon? 
 
Böckerna finns hos oss i Ullared och kostar 39kr/st
3 för 100kr
 
Böckerna jag har valt att skriva om idag är:
 
Vägen ut
- En loggbok om Alkoholsim och medberoende
Efter många års hårt drickande beslutar sig Kjell-Olof Feldt vid 83 års ålder att återta kontrollen över det liv alkoholen håller på att ta över helt. Det är inte bara honom det drabbar. Hans omgivning måste uthärda hans labila och ibland svårhanterliga sinnestillstånd. Hans mål är inte att bli en nykter alkoholist utan att kunna umgås med vin och sprit måttligt och förnuftigt. I detta har han starkt stöd av sin hustru Birgitta von Otter samt en förstående läkare vid Landstingets mottagning ?Alkohol och hälsa?. Om vägen ut från det beroendestyrda till det förnuftsbestämda drickandet har Kjell-Olof och Birgitta skrivit ett slags loggbok där de ur var sitt perspektiv berättar om vad som hänt och vad de känt.
 
 
 
 
 
 
Tänka klart
-Ta kontroll över alkoholen och få ett lyckligare liv
Tänka klart är ett medryckande manifest för ett klartänkt liv.

Vi lever i en alkoholcentrerad värld och dricker allt mer trots att alkoholen kan förstöra allt från karriärer till familjer. Så hur kommer det sig att många ändå drar sig för att förändra sina vanor? Och hur går man till väga om man väl bestämt sig för att bryta ett destruktivt mönster?

Tänka klart ger den amerikanska författaren Annie Grace tydliga svar på de frågor många av oss brottas med. Boken har hjälpt tusentals människor världen över att ta kontroll över sitt drickande och börja leva ett sundare liv. Grace kombinerar sin egen öppenhjärtiga berättelse med de senaste psykologiska och neurologiska rönen om varför vi dricker och om alkoholens betydelse i vårt samhälle.
 
 
 
 
 
 
Drog handboken
-Guide för föräldrar och andra nyfikna
Droger är vanligt förekommande i Sverige idag och marknadsförs i tv-serier, filmer, musik och på internet på ett helt nytt sätt. I USA och Kanada legaliseras cannabis, på krogen flödar kokainet och i den kriminella världen skjuts människor i konflikter om narkotikaaffärer. En perfekt storm blåser upp. I mitten står dagens unga och den påverkbara unga hjärnan.

Detta är en handbok för att rusta vuxna med argument och kunskap om barn och droger. Vad säger man till sina barn? Och hur går snacket hos ungdomarna? I Droghandboken varvas röster från verklighetens unga, föräldrar, socialarbetare, poliser, behandlare och forskare med kunskap om narkotika med tips på hur man besvarar argumenten om droger. Boken innehåller även konkreta råd till föräldrar och andra vuxna om hur de förhindrar eller skjuter upp drogdebut och vad man gör om ens barn själva använder.

Erik Leijonmarck har mångårig erfarenhet av att följa utvecklingen och har utbildat tusentals föräldrar och vuxna om narkotika. Som generalsekreterare för stadsnätverket European Cities Against Drugs kommunicerar han det senaste inom forskningen om förebyggande arbete och behandling av missbruk.
 

Kommentera här: